Изготвяне на бизнес планове /платена услуга/

Това е услуга, която обикновено се предоставя на начинаещи предприемачи- бъдещи, или току-що стартирали. Възможно е, обаче и предприемач с опит да направи поръчка, да му бъде изготвен актуализиран бизнес план, за да се запознае с независима експертна позиция, помагаща му да се ориентира по-добре в своята бизнес среда. Или пък, с цел кандидатстване пред финансираща институция за получаване на кредит.

Услугата се предоставя както под формата на консултация, така и под формата на изцяло изготвен бизнес план. Събира се информация, относно съответната бизнес дейност: описание на бизнес идеята, описание на предлаганите продукти и услуги, информация за клиентите и конкуренцията. След това се прави анализ на силните и слабите страни на бизнес идеята, както и възможностите и заплахите на бизнес средата /т.н.SWOT анализ/. Изготвя се маркетингово проучване на пазара, в т.ч. план за маркетинг и реклама. Описва се организационната и управленска структура на съответния бизнес. Бизнес планът продължава с подробно описание на необходимите машини, оборудване, обзавеждане и транспортни средства- вид, количества, цени.

Описват се също необходимите суровини и материали, които ще са необходими като първоначална доставка за стартиране на дейността на фирмата, а също и на месечна база. Изчисляват се първоначалните разходи по регистрацията на фирмата. На месечна база се описват подробно производството и прогнозните продажби по видове изделия, след което се изчислява себестойността по отделните изделия. Бизнес планът завършва със съставяне на годишна база на месечен план за приходите и разходите, както и на месечен план на паричния поток /разходен и приходен/. Услугата по самото изготвяне на бизнес плана може да се извършва както съвместно с клиента, така и самостоятелно, след предоставена информация от клиента, на базата на предварителен въпросник, изготвен от консултанта. Бизнес планът може да се изготвя както цялостно, така и като отделни раздели. Цената на услугата се определя индивидуално, в зависимост от общия обем на работата, който зависи както от нейния обхват, така и от степента на участие на заявителя в процеса на изготвяне.

От страна на  „Стамен Кривошиев консулт“ ЕООД са изготвени бизнес планове в полза на „Уайт“ ЕООД- гр. Карлово,   в полза на „Милеви“ ООД- гр. София,в полза на „Баутек-ГБ“ ООД- гр. София, в полза на „Тайм ту травел“ ЕООД. Бизнес плановете са приети успешно от съответните финансиращи и други институции.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

4 comments:

 1. Здравейте.

  Бих искала да попитам дали е възможно да създатете бизнес план за заведение за бързо хранене във Великобритания? Каква информация ще ви бъде необходима? Можете ли да го създадете на английски език и на каква цена?

  Благодаря
  Боряна Илиева

  1. Да, разбира се. За да Ви оферирам изготвянето на бизнес плана, ще ми е необходима малко повече информация, относно бизнес намеренията Ви, пред кого трябва да бъде представен бизнес плана, с каква цел (например кандидатстване за инвестиционен кредит) и какви са специфичните изисквания на институцията (например банката), пред която желаете да представите готовия бизнес план.
   Можете да ми пишете и на електронния адрес, посочен в секцията „Контакти“.
   Стамен Кривошиев

 2. Здравейте, от скоро имам почистваща фирма която се развива добре,но ще имам нужда от финансиране за това ще ми е нужен бизнес план! Също и за да мога да имам по ясна представа за бизнеса си 🙂 да има какво да следвам. Какви са цените?

 3. Zdraveite bih iskal da mi pomognete s biznes plana , ako moje da mi kajete kolko struva i ako moje konsultaciq zashtoto nemislq ideqta da si q spodelqm tuk

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *